Utrecht zal 'dreunen en daveren'

Op zaterdag 24 augustus 2019 om 12.00 uur breekt een dreunend en daverend spektakel los in en boven de Utrechtse binnenstad. Vrijwel alle 50 luidklokken van de torens in de binnenstad worden verenigd in een klokkenconcert ter gelegenheid van de opening van het Fes­tival Oude Muziek.

Klokkenwandelingen
Het klokkenconcert wordt verzorgd door de luiders van het Utrechts Klokkenluiders Gilde (UKG). Na de start met een volgelui van de klokken van de Domtoren, nemen andere torens in de binnenstad de luiding over. Deze klokkenestafette is op straat te volgen met een unieke klokkenwandeling langs de mooiste luisterplekken. Er zijn drie wandelingen uitgezet. De wandelingen duren 1 tot 1½ uur. Alle wandelingen starten om 12.15 uur vanaf het Domplein, naast het standbeeld van Jan van Nassau. Deelname aan de wandelingen is gratis en aanmelden is niet nodig

Gilde
De luiders van het UKG luiden bij toerbeurt de klokken van de Domtoren en de klokken op nog acht andere plekken in de stad. Voor meer informatie over dit jaarlijkse festival klik op het plaatje.

 
   
Utrechts Klokkenluiders Gilde contact | email | 06 1292 9894